Spring Copenhagen vinder 6 millioner og udvider sortiment

Mandag aften blev ejerne af Spring Copenhagen, Claus Nielsen og Peter Sørensen, kåret til Danmarks bedste iværksættere. Med titlen følger en investering på 6 mio. kr. fra Seier Capital, der styrker eksporten og gør virksomheden klar til at gå ind på markedet for lamper.


Mandag aften fik designvirksomheden Spring Copenhagen et kæmpe boost til sine vækstplaner. 

I mandagens sæsonfinale af iværksætterprogrammet Vejen til Seier på TV2 accepterede Lars Seier Spring Copenhagens tilbud om at blive ligeværdig partner. Ejerne, Claus Nielsen og Peter Sørensen, blev kåret til Danmarks bedste iværksættere, og virksomheden fik tilført 6 mio. kr.

Ambitiøse målsætninger

De to partnere i virksomheden kommer ikke til at hvile på laurbærrene. Kapitaltilførslen giver nemlig tidligere end forventet ekstra muskler til at tage markedsandele, og i samarbejde med Lars Seier er der sat ambitiøse målsætninger. 

”Det er fantastisk at stå med sejren i Vejen til Seier. Vi har vundet titlen foran 700 andre dygtige danske iværksættere, og vi har fået en kapacitet som Lars Seier om bord i vores virksomhed. Lars Seier er en af Danmarks mest succesfulde investorer. Det er et kæmpe skulderklap, at han tror på os og Spring Copenhagen. Og så gør den ekstra kapital, at vi for alvor kan gå i krig på blandt andet nærmarkederne i Skandinavien og Nordeuropa,” siger Peter Sørensen.

Går ind på lampemarkedet

For Claus Nielsen og Peter Sørensen betyder investeringen, at der for alvor bliver sat damp under kedlerne på virksomheden.

Millionerne skal – ud over at styrke eksporten – også give rum til produktudvikling, og der er sat ekstra kræfter ind på at udvikle lamper.

 ”Belysning er en vigtig del af hjemmet, det påvirker dit humør og velbefindende positivt. Det samme gør smukt og gennemtænkt design. Siden vi startede, har vi haft et ønske om at tilbyde stærke og inspirerende designs inden for belysning. Faktisk har vi arbejdet med vores designere på en række ideer i mere end et år, og nu kan vi sætte så meget fart på udviklingen, at vi forventer at lancere de første designs til efteråret,” siger Claus Nielsen, der er ansvarlig for Spring Copenhagens produktudvikling.

Investering er afgørende for vækstrejse

Spring Copenhagen har siden opstarten i 2015 fordoblet sin omsætning hvert år.

De har på rekordtid skabt sig et navn i den danske designbranche med funktionelt design i træ, keramik og metal. Med investeringen bliver virksomhedens udvikling speedet endnu mere op.

”Claus og Peters salgstal taler for sig selv, og de har skabt imponerende vækst. Nu træder jeg ind som ligeværdig partner og tilfører kapital, så de kan skabe noget rigtig stort inden for dansk design. Jeg forventer at skabe en bragende iværksættersucces,” siger Lars Seier. 

Spring Copenhagens første lamper kommer på markedet i efteråret 2019. Samtidig styrker Spring Copenhagen den internationale distribution af nuværende designs og koncepter, og i begyndelsen af 2019 har virksomheden etableret en række nye distributører og agenter i størstedelen af EU for at kunne geare væksten yderligere.

Fra at have den ikoniske danske peberkværn Peberfuglen som sit eneste produkt på hylden i 2015 har Spring Copenhagen nu over 70 produkter i sin portefølje af indretningsdesign og accessories til køkkenet, stuen og børneværelset.

Foto: Per Arnesen, TV2

Yndlingsvarer