Sådan vedligeholder du dine træfigurer

Vi er mange, der elsker træfigurer. Men hvis de skal holde i lang tid, skal du passe på dem. Det kan du gøre med bivoks. Læs med og få tips til, hvordan du bruger bivoks på dine træfigurer.

Elsker du også at pryde dit hjem med søde træfigurer? Det kan vi godt forstå. Træfigurer kan give både liv og personlighed til et hjem og bringe smil frem. Og så kan de være et godt samtaleemne, når der er gæster på besøg.

Da træ er et organisk materiale, kan træfigurer dog med tiden finde på at tørre ud og – i værste fald – slå revner. Og det vil vi for alt i verden gerne undgå – vi vil jo gerne have vores figurer stående på hylden derhjemme i mange, mange år.

Vedligehold med bivoks

For at give dine træfigurer et længere liv kan det være en god ide at give dem bivoks med jævne mellemrum. Bivoksen hjælper til at holde træet fugtigt, så det ikke tørrer ud og slår revner.

Bivoks er et naturprodukt, der bliver fremstillet af bier. Selv bruger bierne deres bivoks til at lave vokstavler, som kan bruges til at bygge deres bo. Men bivoks kan altså også meget vel bruges til at vedligeholde dine træfigurer og trædyr – lige meget hvilken træsort de er lavet af.

Sådan gør du

  • Til at begynde med skal du sørge for, at den overflade, du skal behandle, er ren og tør.
  • Brug en fnugfri klud til at påføre bivoksen. Påfør voksen i cirkelbevægelser i et tyndt jævnt lag på hele træfiguren.
  • Sørg for at komme godt rundt i alle hjørner og kanter, så figuren får et ensartet slutresultat. Stil figuren i et rum med stuetemperatur (20 grader celcius).
  • Efter 15-20 minutter kan du tage en fnugfri bomuldsklud og polere figuren. Lad gerne voksen tørre et par timer efterfølgende, før du tager figuren i brug.

Nu er der blot tilbage at glæde dig over, at du har forlænget livet på dine træfigurer, så du kan nyde dem i endnu flere år. Er du blevet nysgerrig på vores udvalg af træfigurer?

Gå på opdagelse i vores træfigurer

Yndlingsvarer