Skabt mellem himmel og Samsø

Tror du på astrologien? Uanset om du lever dit liv efter dit horoskop, eller du blot ser astrologien som lidt festligt stjernestøv i hverdagen, så er Benjamin Hansens nye serie værd at se nærmere på. Tolv figurer – én til hvert stjernetegn.

Inspirationen til Stjernetegn-serien kom på en kølig novembernat på Samsø, hvor designer Benjamin Hansen bor.

Fraværet af kunstigt lys på Kattegat-øen gør nemlig, at man på skyfri aftener kan få lov til at bevidne millioner af stjerner, som normalt ikke ses i byerne.

For Benjamin Hansen er stjernerne mest af alt dette – et smukt syn – men for nogle mennesker rummer stjernerne og astrologien svar på livets mange gåder.

Magi eller mening?

Et af de mest grundlæggende menneskelige behov er at blive taget imod og forstået. Og bliver man det, så opstår der en slags magi. Vi mennesker har altid haft behov for at undersøge meningen med os selv, hinanden og livet.

Astrologiens magiske univers er en slags forståelsesværktøj, vi kan hive frem og spejle os i. Stjernetegnene kan holde os i hånden, betrygge og endda udfordre: Ikke alle er enige i, hvad deres stjernetegn fortæller om dem.

I hjemmet på Samsø bor Benjamin Hansen sammen med en fisk, en krebs, en skorpion og to løver. Og de kan alle genkende sig selv i deres stjernetegn.

Benjamin Hansen selv er født i Vædderens tegn, og selvom han ikke helt tror på astrologien, så må han dog indrømme, at beskrivelsen af Vædderen også passer på ham.

Og stjernetegn er for alle – også hvis man ikke tror helt på det:

“Det med stjerner og astrologi er stadig mere sjovt end alvorligt i min optik, men jeg tænker ikke at det kan skade at udsætte sig selv for lidt magi fra en stjerneklar nattehimmel,” fortæller Benjamin Hansen.

Om du finder stjernetegn dragende, finurlige, skøre, smukke eller inspirerende, så kan du nu finde netop dit i Stjernetegn-serien eller forære et til det søde dåbsbarn eller fødselaren.

Se nærmere på Stjernetegn-serien

FAKTA: Datoerne på Stjernetegn

Nogle vil undre sig over, at deres fødselsdato er knyttet til et andet tegn end det, de mener at være født i. Det er der en simpel forklaring på.

”Det astrologiske år begynder ved forårsjævndøgnet,” forklarer Karl Aage Jensen, astrolog og medstifter af Astrologisk Museum ”og herfra inddeler astrologerne året i tolv lige store dele”.

Stjernetegnenes datoer afhænger altså af forårsjævndøgnet. Da dette falder forskelligt fra år til år, betyder det, at skæringspunkterne mellem stjernetegnene også ændrer sig fra år til år – nogle gange med op til en hel dato. 

Hvis du er født på et skæringspunkt imellem to stjernetegn, kan du således opleve, at din fødselsdag er blevet knyttet til et andet tegn.

Yndlingsvarer