Tinder Dog – din nye bedste ven

Spring Copenhagens nyeste produkt, sparebøssen Tinder Dog, er inspireret af H.C. Andersens ”Fyrtøjet”. Det er en oplagt dåbsgave og fødselsdagsgave, der kan følge dig hele livet – som sparebøsse i barndommen og som interiør i vindueskarmen, når du bliver ældre.

Jesper Wolff kan tydeligt huske sin sparebøsse fra vindueskarmen på sit barndomsværelse.

Han kan huske, at han hurtigt lærte, hvordan man skulle få mønter ud af sparegrisen, fordi hans forældre havde nøglerne til sparebøssen. Han kan huske, hvordan de så ud. Og så kan han huske konkurrencerne mod sin ældre bror om at lave det højeste mønttårn. 

Nu er minderne omsat til et helt nyt Spring Copenhagen-produkt: sparebøssen Tinder Dog.

Inspireret af eventyret ”Fyrtøjet”

Jesper Wolff har længe ønsket at sætte H. C. Andersens figurer og eventyrunivers i spil i sit design. Derfor var det helt oplagt at tage afsæt i ”Fyrtøjet”, da han skulle designe de første prototyper til Tinder Dog.

”Jeg kom i tanke om, at hundene fra Fyrtøjet, der sidder på kisterne og passer på pengene, har et meget karakteristisk udseende. Jeg kan tydeligt huske tegningerne. Samtidig er hunden jo vores bedste ven. Jeg har selv hund, så for mig er det helt oplagt, at det er min bedste ven, der passer på mine penge,” fortæller han.

Von And-kamp om at stable mønter

På Jesper Wolffs værelse stod der to sparebøsser. Den ene var rød, lignede en Hoptimist og var ultra simpel. Han havde også – som så mange andre – Danske Banks klassiker Pondus med det røde tørklæde.

Han fandt hurtigt ud af tricket med at vrikke mønterne ud fra sin sparebøsse med en kniv, fortæller han. Så der blev ikke sparet så meget op. Men han husker, hvordan knivøvelsen indimellem ikke handlede om at få mønter ud til snolder.

”Min bror havde også en sparegris som min røde Hoptimist. Så selvom vi ikke var gode til at spare op, så kan jeg huske, at vi indimellem lavede en konkurrence: Så tømte vi begge to vores sparegrise ud på gulvet og stablede mønter i bedste Von And-stil.”

Sparebøsse til hele livet

Tinder Dog er tænkt som en fødselsdagsgave eller en dåbsgave, der kan følge ejeren hele livet. For når du laver ting i træ og i en ordentlig kvalitet, så patinerer træet med tiden. På den måde får produktet sin egen identitet, fortæller Jesper Wolff.

”Tinder Dog tager du med gennem hele livet. I starten vil du bruge den som en sparegris. Du vil sætte fedtfingre på den, og den vil få sine egne mærker. Når du bliver ældre, vil den måske stå og blive en del af dit hjem som en pyntegenstand – eller du vil give den videre til dine børnebørn.”

Design, der giver smil og glæde

For Jesper Wolff er det vigtigt, at hans design skaber liv, energi og allerhelst smil, hvor de står. Design skal have deres eget udtryk, der kan får dig til at smile, når du kigger på dem. Det er det samme, der var omdrejningspunktet i hans salt- og pebersæt, Peberuglen og Sneuglen.

”Jeg behøver ikke at skulle kværne salt, for at jeg synes det er fedt at have en saltkværn. Det er fedt, at design kan skabe noget at snakke om eller en følelse – og på samme måde synes jeg det er fedt at kunne putte det ind i en sparebøsse. Det ligger i den måde, jeg laver design på. Mine design skal give en oplevelse – ikke kun når du bruger det, også når det er i dit hjem og du kigger på det.”

Yndlingsvarer