Spring Copenhagen opruster i Danmark – forventer 100 mio. kr. i omsætning

Spring Copenhagen overtager designvirksomheden bySommer ApS. Med handlen følger rettigheder til de ikoniske Lykketrolde og den danske designer Christel Marotts æstetiske stjernetegn. Opkøbet er en central del af strategien om at blive Danmark og Nordens førende gavebrand og fastholde positionen som vækstvirksomhed.

En af de nyere drenge i den danske designbranches klasse opruster. Efter sidste års satsning med Vild med dans har Spring Copenhagen nu overtaget bySommer ApS, der de seneste 9 år har været ejet af Jesper Sommer og partneren Coolshop. Salgsprisen er ikke oplyst.

Handlen sikrer Spring Copenhagen endnu større andele af markedet for designgaver i Danmark og er samtidig en central del af arbejdet med at vækste brandet i nærmarkederne Norge, Sverige og Tyskland. I 2023 vækstede Spring Copenhagen 30 % i et faldende marked og opkøbet skal sikre, at væksten fastholdes med et samlet løft i omsætningen på 30 mio. kr. i 2024.

Unik mulighed for at flytte brandet

Muligheden kom i stand i efteråret og blev afsluttet mellem jul og nytår. Det er gået hurtigt, især fordi der har været et direkte match mellem produkt og forretningsstrategi. Samtidig er der stærke, direkte distributionskanaler, fordi produkterne allerede forhandles i flere af Spring Copenhagens stærke samarbejdspartnere som Imerco, Kop & Kande, Bahne og Illums Bolighus.

”Det var en unik mulighed, vi blev præsenteret for. Den succes, vi har med vores gaveprodukter i træ og stål, kan følges op med spændende produktudvikling i de kollektioner, vi overtager fra bySommer,” siger Peter Sørensen, CEO i Spring Copenhagen.

Stærke relationer og kanalstrategi

Jesper Sommer har også et stærkt navn og netværk i den danske designbranche – og deler approach til opbygningen af et brand: Det handler om at være relevant året rundt – og den mulighed styrkes med salget af bySommer til Spring Copenhagen.

”Vi er enige om, at det er gode relationer og stærke historier bag godt design, der driver et brand. Jeg glæder mig til at indfri forventningerne og ambitionerne om en stærk placering i landskabet for designgaver i både ind- og udland,” siger Jesper Sommer, der tiltræder som sales & development manager i Spring Copenhagen.

Social synergi mellem brands

Spring Copenhagen og deres investor Lars Seier ser frem til det nye samarbejde og potentiale i at være en bredere leverandør af produkter til den nuværende kundekreds i ind- og udland. For Coolshop er der også et match, fordi begge organisationer tager socialt ansvar. BySommer har støttet Kræftens Bekæmpelse gennem et strategisk donationssamarbejde, og Spring Copenhagen har tidligere doneret til Børns Vilkår, Kræftens Bekæmpelse, Red Barnet og Danske Hospitalsklovne.

”Da vi blev introduceret til Peter og Claus, så vi et match med det samme. Spring Copenhagen er ligesom bySommer anerkendte for at tænke kommercielt og prioritere leveringssikkerhed. Det nye ejerskab kan med garanti løfte den samlede forretning inden for gavekategorien og sætte et tydeligere aftryk i branchen,” siger Mark Nielsen på vegne af Coolshop.

Fakta om Spring Copenhagen

Spring Copenhagen er et dansk brand, der sælger designgaver. Det er stiftet i 2015 af Peter Sørensen og Claus Nielsen. Med afsæt i nyere skandinavisk designtradition skaber Spring Copenhagen kvalitetsprodukter, der sælges til mere end 20 lande. Virksomheden har hovedkontor i Nyhavn og beskæftiger 19 medarbejdere.

Yndlingsvarer